DARKRAVER

Steve Sweet is een Nederlandse dj, die vooral bekend is onder de namen DJ Darkraver of The Darkraver. Hij is ook bekend geworden als mede-bedenker en promotor van de kreet “Hakkûh!”, een begrip dat wordt gebruikt voor de typische hardcore-/gabberdansstijl. Samen met DJ Gizmo wordt hij gezien als één van de belangrijkste vertegenwoordigers van de Haagse hardcore-scene.

In Parkzicht, een van de plaatsen waar de Nederlandse hardcore house is ontstaan, kwam Sweet rond 1991 in aanraking met housemuziek. Hierdoor werd hij uiteindelijk ook dj. Rond 1997 is hij één van de dj's die weer in een wat langzamer tempo gaat draaien, waarmee ontstaat wat men New-school is gaan noemen. De oudere, veel snellere stijl werd daarna Old-school genoemd. Intussen wordt onder Old-school vooral ook house uit de beginperiode verstaan. Samen met DJ Vince scoorde hij enkele grote clubhits zoals "Intelligent Hardcore" en "Thunderground".

In 2005 scoorde Darkraver een grote hit met het nummer "Kom-tie Dan Hè!". Het nummer was vooral bij liefhebbers van jump populair en de videoclip was onder meer op muziekzender The Box een veel aangevraagd nummer.

Naast diverse stromingen binnen de Hardcore draait Darkraver ook hardstyle, jump, en op specifieke classics-feesten. In 2018 laat Darkraver weer van zich horen in een unieke samenwerking met collega Haagse artiesten en maakt hij samen met Outsiders, Billy the Kit en De Kraaien het nummer “Het Zwarte Schaap”. Een nummer dat ook binnen stREEKfeest bestuur niet onopgemerkt is gebleven en reden om Darkraver voor tweede maal naar stREEKfeest te halen.